一、 选择题
1. It was the news ________ he got the first prize ________ made his father excited. A. which; that B. which; which C. that; that D. that; which 参:
C
2. To all the people here _______ the honour for the success of the project. A. belong to B. belongs to C. belong
D. belongs
参:
D
3. The USA once ___B___ war against Japan in 1945 and now it is bombing Libya. A. announced B. declared C. commented D. stated 参: B 略
4. Had it not been for your help, I _____ penniless today.
A. wound have been B. must be C. wound be D. may be
参:
C
5. The chairman suggested that we the plan in the next morning, which suggested that he not for it. A. discussed, was B. discuss, was
C. should discuss, should be D. would discuss, should be 参:
B
6. The biggest surprise for John was ______ he was chosen as team captain. A.when B.what
C.which D.whether
参:
A 【详解】
考查名词性从句。句意:对约翰来说,最大的惊喜是他被选为队长时。这是个表语从句,从句中不缺少主谓宾成分,根据句意可知,此处缺少时间状语,需用when引导,故选A。 【点睛】
名词性从句有四种,除了要求考生注意这四种从句的判断,最关键的是要会正确的使用连接词,要知道每个连接词的基本用法,要会分析句子的成分,要弄清主从句所缺少的意思。从句位于be动词后,是个表语从句,分析从句的句子成分可知,缺少状语,主从句又需要表达时间意思的词,因此可以判定使用连接词when。
7. No freshman and no graduate _______ to sit in on the forum. A. are allowed B. is allowed C. are agreed D. is agreed 参:
B
8. The Great Wall is __________ tourist attraction that millions of people pour in every year. A. so well-known a B. a so well-known C. such well-known a D. a such well-known
参:
A
9. Look over there—there’s a very long, winding path _____ up to the house. A. leading B. leads C. led D. to lead 参:
A
略
10. The moment _________ I learned the results of the competition was one of the happiest times in my life.A. which B. when C. where D. why
参:
B
考查性定语从句。
【详解】句意:我得知比赛结果的那一刻是我一生中最快乐的时刻之一。分析句子结构可知这是一个定语从句,先行词 moment在从句中作时间状语,用关系副词when。故选B项。
【点睛】考查定语从句,要搞清楚句子成分,找出从句的先行词及从句与先行词之间的逻辑关系,把主句与从句分别翻译出来,然后依照逻辑关系把句子衔接起来。引导定语从句的关系代词有who, whom, whose, which, that等和关系副词 where, when ,why等,关系代词和关系副词在定语从句中担任句子成分。如果该从句中缺少主语、表语、宾语或定语,就要用关系代词来连接从句;如果从句中缺少状语,就得用关系副词来连接从句。
11. My husband likes sports, and he loves swimming . A. in general B. in particular C. in case D. in addition 参: B
12. You had better take something to read when you go to see the doctor____ you have to wait. A.even if B.as if C.in order that D.in case 参: D 略
25. —What’s wrong with you yesterday?
—When I was playing football, my strength ___________ and I fell down. A. gave up B. gave off C. gave out D. gave in 参: C 略
14. The boy burst into tears ________ he saw his mother. A. at the moment B. in a moment C. for a moment D. the moment
参:
D
15. Now that the sign reads, “No person ______ smoke here”, please choose a seat in the smoking area over there if you _______ smoke. A. must; shall B. will; must
C. shall; must D. can; should
参:
C
16. —Can I buy a Friday’s plane ticket for London?
—I’m sorry, but there are no tickets_________ for Friday’s flight A. possible B. present C. acceptable D.
available 参:
D
17. He was busily ________to cleaning his shoes while his wife was cooking. A. involved B. supposed C. occupied D. committed
参:
D
句意:当他的妻子在做饭时,他正忙着清理他的鞋子。Involve包含,牵涉;suppose猜想,假设;occupy占据,使忙碌(及物动词);commit使……承担义务。理解句意可知本句应选D。
18. On the sea near Diaoyu Island, ________ Chinese fishing boat was stopped by the Japanese and ________ sailors were arrested illegally.
A. a; the B. the; the C. a; 不填 D. the; 不填 参:
A
二、 短文改错
19. 假如英语课上老师要求同学们交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处一个漏字符号(∧),在其下面写上该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,在该词下面写上修改后的词。 注意:
1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
In the traffic court of a large mid – western city, a young lady is brought before the judge to answer a ticket given her for drive through a red light. He explained that she was school teacher and requested an immediately disposal of her case in order that she might hurried to her classes. A wild idea came upon to the judge’s mind. “You are a school teacher, eh?” said he. “Madam, I shall realize me life – long dream. Sit down on that table and write ‘I went through a red light’ five hundred time.”
参:
In the traffic court of a large mid – western city, a young lady is brought before the judge was
to answer a ticket given her for drive through a red light. He explained that she driving She
was∧school teacher and requested an immediately disposal of her case in order that a immediate
she might hurried to her classes. A wild idea came upon to the judge’s mind. “You hurry
are a school teacher, eh?” said he. “Madam, I shall realize me life – long dream. Sit down my
on that table and write ‘I went through a red light’ five hundred time.”
at times 三、 阅读理解
20. The Internet is a growing new world that has been developing ever since it was created many years ago. The only reason Internet sales are not taxed (征税) is because we did not know the Internet would be used to sell products when it was created. Internet sales are no different than going into the store to buy the exact same product except for the fact that Internet sales are not taxed.
When buying online, people cannot see and touch the product the same way they could in a store. To fix this, customers are going into the store to see the product. Then if they like the product, they buy it
online to save money on the sales tax. This is a form of tax evasion (逃税) if you ask me!
Everyone has to pay the tax in the store so they should have to pay taxes online as well. Also, the added money brought in through Internet taxing could help the government to fund (为……拨款) certain policies and other things that they could not do without the added funds. This could go toward the country’s schools or other things necessary for society to function well. These funds could be extremely beneficial because of the recession (经济衰退) that the country is in at this point. Internet taxing is a way to increase those funds and in turn improve the quality of life for all who live in that country.
In conclusion, there are many more positives than negatives in the argument over taxing Internet sales. I do understand that I may have to pay more if I want to buy something online, but the funds stay within my society and help my country. The added cost may hurt me at first but in the end, the funds will help me and others in our country.
12. The text mainly discusses _____.
A. whether it is a good way to buy things online. B. whether Internet sales should be taxed. C. why people love to buy things online. D. why Internet sales are not taxed.
13. Internet sales are not taxed because _____. A selling online was unexpected.
B. they are different from store sales.
C. people don’t know how to tax them. D. many people are against taxing them. 14. What can we learn from Paragraph 2?
A. Online shoppers find it difficult to buy satisfactory goods. B. Customers get better products at a lower price online. C. Problems related to online shopping are hard to fix. D. Online shoppers probably try to avoid paying tax. 15. According to the author, taxing Internet sales _____.
A. is good for all people. B. can help the country out of the recession. C. can help improve the quality of products.
D. is beneficial to the development of Internet.
参:
12. B 13. A 14. D 15. A
这是一篇议论文。短文主要讨论了网络销售是否应该征税。 【12题详解】
主旨大意题。通读全文尤其是最后一段“In conclusion, there are many more positives than negatives in the argument over taxing Internet sales ”可知,总之,在对互联网销售征税的争论中,利大于弊。所以本段是对全文观点的总结,故判断出短文主要讨论了网络销售是否应该征税。故选B项。
【13题详解】
细节理解题。由第一段“The only reason Internet sales are not taxed (征税) is because we did not know the Internet would be used to sell products when it was created”可知,网络销售不征税的唯一原因是因为当互联网被创建时,我们不知道互联网将用于销售产品。故选A项。 【14题详解】
细节理解题。由第二段“Then if they like the product, they buy it online to save money on the sales tax. This is a form of tax evasion (逃税) if you ask me!”可知,如果他们喜欢这个产品,他们会在网上购买,以节省销售税。这是逃税的一种形式。故选D项。 【15题详解】
推理判断题。由倒数第二段以及最后一段“Internet taxing is a way to increase those funds and in turn improve the quality of life for all who live in that country. but in the end, the funds will help me and others in our country”可知,对互联网征税是增加这些资金的一种方式,从而改善所有生活在那个国家的人的生活质量,但最终,这些资金将帮助我和我们国家的其他人。所以根据作者所说,对网上销售征税对所有人都好。故选A项。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容