爱玩科技网
您的当前位置:首页高考英语阅读理解巩固练习2_01

高考英语阅读理解巩固练习2_01

来源:爱玩科技网
定额市鞍钢阳光实验学校2014高考英语阅读理解巩固练习(35)及答案

Celebrity(名人) has become one of the most important representatives of popular culture. Fans used to be crazy about specific film,but now the public tends to base its consumption (消费)on the interest of celebrity attached to any given product. Besides,fashion magazines have almost abandoned the practice of putting models on the cover because they don’t sell nearly as well as famous faces. As a result.celebrities have realized their unbelievably powerful market potential, moving from advertising for others’products to developing their own.

Celebrity clothing lines aren’t a completely new phenomenon,but in the past they were typically aimed at the ordinary consumers,and limited to a few TV actresses. Today they’re started by first

class stars whose

products enjoy equal fame with some world top brands. The most successful start

ups have been those by celebrities with specific personal style.

As celebrities become more and more experienced at the market,they expand their production scale rapidly, covering almost all the products of daily life.

However,for every success story, there’s a related warning tale of a celebrity who overvalued his consumer appeal. No matter how famous the

product’s origin is, if it fails to impress consumers with its own qualities it begins to resemble an exercise in self

promotional

marketing. And once the initial (最初的) attention dies down, consumer interest might fade, loyalty (忠诚) returning to triedand

true

labels.

Today, celebrities face even more severe embarrassment. The popcultural circle might be bigger than ever, but its rate of turnover has speeded up as well.

Each_misstep_threatens_to_reduce_a_celebrity’s_shelf_life,_and the same newspaper or magazine that once brought him fame has no problem picking him to pieces when the opportunity appears. Still,the ego’s (自我的)potential for expansion is limitless. Having already achieved great wealth and public recognition,many celebrities see fashion as the next frontier to be conquered. As the saying goes, success and failure always go hand in hand. Their success as designers might last only a short time, but fashion

like celebrity

has always been temporary.

1、 Fashion magazines today________. A. seldom put models on the cover B. no longer put models on the cover

C. need not worry about celebrities’market potential D. judge the market potential of every celebrity correctly

【详解剖析】 细节理解题。由第一段“fashion magazines have almost

abandoned the practice of putting models on the cover”可知答案。 【最佳选项】 A

2、 A change in the consumer market can be found today that________. A. price rather than brand name is more concerned

B. producers prefer models to celebrities for advertisements C. producers prefer TV actresses to film stars for advertisements D. quality rather than the outside of products is more concerned 【详解剖析】 推理判断题。文章第三段论述名人如果高估了自己的形象价值而忽视了质量问题,人们还是最终会失去兴趣而信任质量过硬的品牌。 【最佳选项】 D

3、 The underlined sentence in Paragraph 4 indicates that any wrong step will possibly________.

A. decrease the popularity of a celebrity and the sales of his products B. damage the image of a celebrity in the eyes of the general public C. cut short the artistic career of a celebrity in show business D. influence the price of a celebrity’s products

【详解剖析】 推理判断题。联系此句上下文:流行文化圈越来越大,但失败的风险也会越来越大,依靠名人效应的品牌一旦失足,影响的不只是名人自己的形象还有企业的效益。A项最全面,其他选项片面或偏离中心。 【最佳选项】 A

4、 The passage is mainly about________. A. celebrity and personal style

B. celebrity and market potential C. celebrity and fashion design D. celebrity and clothing industry

【详解剖析】 主旨大意题。通过对文章的分析可以看出,文章讲的是名人和市场潜能的关系,而不是和个人风格、流行设计、服装工业的关系。 【最佳选项】 B

Five million people visit Grand Canyon in the US every year. For the purpose of helping project Grand Canyon for your fellow visitors and future generations, please follow the guidelines below. Camping

To protect the park, camping is allowed only within permitted campgrounds. Permits are required for overnight camping at the North Rim. Advance booking can be received by mail. Please write: Information Center, P. O. Box 129, Grand Canyon, AZ 86023 Fires

Because of the extreme fire danger, campfires are not allowed except at Mather and Desert View campgrounds. Collection of firewood is not allowed either. Hiking(远足)

Please stay on permitted paths.Otherwise you may destroy desert plants. Pack_out_what_you_pack_in,_so you leave no signs of your visit. It is important to keep in mind that you are in a national park where wildlife

exists. Weather

The weather at Grand Canyon can change very quickly.With so much rock,lightning(闪电) causes a particular danger during sudden summer storms. These storms also frequently bring floods inside valleys,a danger to hikers. Watch the skies and check daily weather reports. Wildlife

Do not feed park wildlife. There have been a few cases at Grand Canyon National Park where deer(鹿) were purposely shot because they are plastic bags that left them sick and weak. Hungry deer can be a danger and have kicked and bitten visitors at Grand Canyon. Some other animals will also beg and bite. For your own safety and the well

being of the animals,please do not feed wildlife, no matter how gentle they may appear. 1、 What can you do first if you want to go camping? A. Know the permitted paths. B. Book campgrounds in advance. C. Make sure not to make a fire. D. Stop at Mather and Desert View.

【详解剖析】 细节理解题。根据文章第二段“Advance booking can be

received by mail”能看出要想出去夏令营首先做的就是book campgrounds in advance.

【最佳选项】 B

2、 What do the underlined words “pack out what you pack in” in Paragraph 4 probably mean?

A. keep everything out of campgrounds B. take away everything you bring in C. carry all the necessary food D. look after your personal belongings

【详解剖析】 推理判断题。根据“you leave no signs of your visit.”来

推断带走你所带来的东西,不要留下任何的东西。 【最佳选项】 B

3、Why were some deer killed on purpose at Grand Canyon? A. They ate wrong things and became very ill. B. They were a danger to other gentle animals.

C. They begged food from visitors. D. They kicked and bit visitors.

【详解剖析】 细节理解题。根据“purposely shot because they are plastic bags that left them sick and weak”可知它们吃错了东西而变得有病。 【最佳选项】 A

4、What is the main purpose of the text? A. To provide travel information.

B. To report some recent news. C. To teach tourists hiking skills. D. To introduce the wild life.

【详解剖析】 主旨大意题。根据第一段“For the purpose of helping project Grand Canyon for your fellow visitors and future generations,please follow the guidelines below.”可知道整篇文章都是为旅游提供信息。 【最佳选项】 A

A

(2011·重庆卷,B) Mapping Your World

Different forms of maps are appearing.They allow independent travelers to get local knowledge of places they are visiting,from the official to the unusual.Meanwhile,hi­tech developments are creating new ways for us to map the world.Here are two of our favorites:

Green Maps

Green Maps allows people to share with the world their knowledge of environmentally friendly places and attractions in the local areas. Users add information with a set of icons(图标),making it easy to read any map, whatever the nationalities of those who produce it . At present there are over five hundred map projects being developed in 54 countries. Green Maps' advertised idea is “think global,map local”.It is a wonderful way of gaining all sorts of information of a place ,ranging

from community gardens to good places of birdwatching. Green Maps is not specifically intended for travelers. Not all of its maps are online, so it may be necessary for some users to communicate with the producers through the Green Maps website.

Map Mashups

Many people use online maps developed by Google, but not many know about the mashups of them. Working in a similar way to Green Maps, Map Mashups allows people to add icons of their own to existing maps to express a certain topic. The mashups is so called because it combines all the knowledge you could ever need. It ranges from the extremely useful, such as where all the World Heritage Sites are, to the most bizarre (古怪的),such as where America's drunkest cities are.With the mashups added to the basic Google Maps, a multi­layered (多层的) map can be created.

本文讲述了人们最喜欢的地图,一种是Greens maps,另一种是Maps Mashups。他们的共同特点是人们可以在网上编辑地图。

1.According to the passage,which of the following is a characteristic of Green Maps?

A.Aiming at environmental protection.

B.Introducing local attractions with icons.

C.Offering advice to independent travelers. D.Collecting icons worldwide for local maps.

答案:B。细节理解题。根据第二段一、二句话可知,绿色地图可允许人们分享当地一些环保的地方及吸引人的东西,并且用图标来添加信息,使人们更容易地看地图,由此可知B项正确。

2.Which of the following icons is most probably NOT used in Green Maps?

答案:B。细节理解题。根据第三段第二句话“It's a wonderful way...to good places of bird watching”可知答案为B。

3.“Map Mashups” is named with the word “mashups”because ________.

A.it is produced by users all over the world B.it gathers various kinds of information C.it shares icons with Green Maps D.it is a branch of Google Maps

答案:B。由最后一段的第三句话可知,为什么用“mashups”这个名,是

因为它把所有的知识都结合起来,从最有用的到最古怪的。由此可知B项正确。 4.What do Green Maps and Map Mashups have in common? A. They are created by local people.

B. They are environmentally friendly. C. Users can edit maps on the Internet. D. Users need to communicate with producers.

答案: C。细节理解题。根据短文最后一段第二句话“Working in a similar way to Greens Maps,Map Mashups allows people to add icons of their own

to existing maps to express a certain topic.”可知C项正确。 B

(2011·四川卷,B)

Exploit your parking space

An unused parking space or garage can make money. If you live near a city center or an airport, you could make anything up to £200 or £300 a week. Put an advertisement(广告)for free on Letpark or Atmyhousepark.

Rent(出租)a room

Spare room? Not only will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the government­backed “rent a room” program, you won't have to pay any tax on the first £4,500 you make per year. Try advertising

your room on Roomspare or Roommateeasy.

Make money during special events

Don't want a full­time lodger? Then rent on a short­term basis. If

you live in the capital, renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money. Grashpadder can advertise your space.

A.£300 C.£4,500

B.£500 D.£5,000

Live on set

Renting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of

online companies that allow you to register your home for free—but you will be charged if your home gets picked.

Use your roof

You need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around£14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, they get paid for unused energy fed back into the National Grid. However, you have to sign a 25­year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.

如果你拥有自己的多余的房子,房间或停车场,如果你按照作者告诉你的上述做法去做,会轻松地挣到大钱。

5.If you earn £5,000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on ________.

答案:B。数字计算题。根据第二个段落的信息句“...won't have to pay

any tax for the first £4,500”,可以明确:所挣得的4500磅是不用缴税的,即:需要缴税的是多于这个数字的钱,本题中,该是500磅需要缴税。 6.Where can you put an advertisement to rent out a room during a

big event? A.On Letpark. B.On Roomspare. C.On Grashpadder.

D.On Roommateeasy.

答案:C。细节判断题。 根据第三个段落的最后一句话可以找到明确的答案,即选项C是正确的。

7.If you want to use energy free, you have to ________. A.sign an agreement with the government B.pay around £14,000 for the equipment C.sell the roof to some energy companies D.keep the roof unchanged within 25 years

答案:D。推理判断题。在最后一段中的最后一句话里含有本答案的信息:

“25­year agreement”以及“prevent you from changing your roof”都可以断定选项D的说法是符合原文的。

8.For whom is the text most probably written? A.Lodgers. C.House owners.

B. Advertisers. D.Online companies.

答案:C。推理判断题。从每个段落都可以确定:这是个能够对外出租停车位,房间,房顶等的人,即:是个house owner,选项C是正确的。 ***********************结束*****************02***************结束

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容