析
一、 选择题
1. -If it doesn’s t rain tomorrow, we will go out for a picnic, ok? -______. I’ll pick you up at nine.
A. It all depends B. That’s a good point C. That’s your decision D. It’s up to you 参: C
2. Some groups still have difficulty gaining ______ to social services. A. access B. approach C. information D. knowledge 参:
A
3. I often look forward ______ the film when I was young.
A to see B to seeing C to being seen D to be seen 参: B 略
4. ________ with the size of the whole earth, the biggest ocean does not seem big at all.
A. Compare B. When comparing C. Comparing D. When compared 参:
D
5. As we all know, the Internet will let people have ____ to huge amounts of information from their own homes.
A. entrance B. way C. means D. access 参: D
1 / 11
略
6. It is said that ______ bridge was built in ______ Ming Dynasty. A. a; a B. the; the C. a; the D. the; a
参:
B
【详解】考查冠词。句意:据说,这座桥建于明朝。根据句子的语境,bridge是指具体某一座桥,属特指,故用the;某个朝代的前面要用the。故选B。
7. The intermission between halves in certain games, such as basketball or football, is an interval, _____ the
audience can buy ice-cream.
A. when B. where C. as D. which 参: a 略
8. Before I consulted you, I had no that I should have my ability to change my life through hard work and efforts.
A. corporation
B. determination
C.
comprehension D. presentation
参:
C
9. While watching television, ________.
A. the doorbell rang B. the doorbell rings C. we heard the doorbell ring D. we heard the doorbell rings 参: C
2 / 11
10. A scientist is now working on sending visual information to the brain, so that the blind _____ “see”.
A. can be able to B. is able to C. could be able to D. could able to 参:
C
11. — OK, I'm at the crossroads you told me about, ?
—Well, walk one block east and you will see the bank on your left. A. guess what B. so what
C. now what
D. what for
参:
C
【详解】考查交际用语。句意:
---好吧,我在你告诉过我的十字路口,现在怎么办? ---向东走一个街区,你会在左手边看到银行。
A. guess what 猜怎么着;B. so what那又怎样;C. now what 现在该怎么办;D. what for为什么。根据情境,故选C。
12. I joined a club while at college, _______ members were all literary lovers. A. whose B. where C. what D. which 参: A 略
13. These examples, once ___ to his article, will make it sound more reasonable and acceptable.
A. add B. to add C. adding D. added 参: D 略
3 / 11
14. He demanded that the laboratory report immediately after the experiment was done.
A. was written B. be written C. must be written D. would be written 参: b 略
32、He is ____our teacher; he is also our best friend.
A. less than B. rather than C. more than D. better than 参: C 略
16. She got so _______in her work that she didn’t notice anyone passing her. A. absorbed B. devoted C. addicted D. concentrated 参:
A
二、 新的题型
17. Suppose you broke a cup or a bowl by accident, ____41____would you deal with the broken pieces? One day, Alice___42___(wash) dishes when she broke a beautiful plate carelessly.___43___ (hear) the sound, her father ran out of the study at once to see if his daughter was hurt. To his___44___(relieve), she was fine, so the father comforted her and told her just to throw the broken pieces directly into the dustbin.
However, Alice said nothing. She picked up the pieces on the floor one by one. She even looked everywhere to make sure there were no pieces ____45____(leave).Then Alice asked her father for some old newspapers and a plastic bag.
The father felt___46___(confuse). He wondered what she was going to do. After Alice ___47___(wrap) the broken pieces with newspapers, she then put them into the plastic bag, together with a card____48____(say) “ Danger! Broken plate!” Finally, she placed the plastic
4 / 11
bag into the dustbin. Not until then did the father realize how____49____(consider) his daughter was. He learned a lesson from her. If everyone in the world____50____(show) thoughtful concern for others, we could make a really big difference!
参:
41. how 42. was washing 43. Hearing 44. relief 45. left 46. confused
47. wrapped/had wrapped 48. saying 49. considerate 50. showed
本文为记叙文。假如你不小心打碎了一个杯子或一个碗,你会如何处理这些碎片?一天爱丽丝洗碗时不小心打碎了一个盘子后,她仔细地捡起地板上的碎片后,用报纸把碎片包起来。放进了垃圾箱前,写了一张卡片一起放进塑料袋里,提示“碎片,危险!”。这给人们的启示:如果世界上的每一个人都关心体贴别人,会有很大意义! 【41题详解】
考查语境。句意:假设你不小心打碎了一个杯子或碗,你会如何处理这些碎片? 根据语境可知,此处是指如何处理碎杯子的碎片,故填how。 【42题详解】
考查时态及固定句式。句意:一天,爱丽丝在洗盘子时不小心打碎了一个漂亮的盘子.“sb. were /was doing when”为固定句式,意为“正在做这个时候”。根据when从句的一般过去时,可知此处要用过去进行时,故填was washing 。 【43题详解】
考查非谓语作状语。句意:听到这个声音,她的父亲立刻跑出书房,看看他的女儿是否受伤了。根据语境可知,hear的逻辑主语是her father,二者是主动关系。所以要用动词的-ing形式,故填 Hearing。 【44题详解】
考查固定搭配。句意:令他欣慰的是,她很好,。“to one’s relief”为固定搭配,意为“使某人欣慰的是”,故本空填relief。
5 / 11
【45题详解】
考查过去分词作定语。句意:她还到处找(碎片),以确保没有留下任何东西。此处left是过去分词,一般用作后置定语,意为“剩下的,留下的”,故填left。 【46题详解】
考查形容词作表语。句意:父亲感到很困惑。他不知道她要做什么。根据后一句“He wondered what she was going to do”可知,她的父亲感觉很困惑,要用形容词作表语,故此处填confused。 【47题详解】
考查时态及语境。本文叙述的是过去的事,要用一段过去时,可填wrapped。也可填had wrapped,因为wrap这个动词是发生在一般过去时put them into the plastic bag之前,是过去的过去。故填wrapped/had wrapped。 【48题详解】
考查非谓语动词作定语。句意:纸片上写着“破碎的碟子,危险”。card与say 之间构成逻辑上的主动关系,要用动词的-ing形式作宾语补足语,故填saying。 【49题详解】
考查形容词。句意:直到那时,父亲才意识到他女儿是多么体贴。How是副词,一般修饰形容词或副词,本空作表语,要用形容词,故填considerate。 【50题详解】
考查虚拟语气。句意:如果世界上的每个人都对别人体贴和关心,我们就会起很大的作用! 根据语境可知,此名是虚拟语气,表示与现在事实相反,从句要用一般过去时,故填showed。
18. For hundreds of years, people have been wondering about the strange places that they seem to visit in their sleep. ___16___ However, they have been valued as necessary to a person, s health and happiness. Historically people thought dreams contained messages from God. It was only in the twentieth century that people started to study dreams scientifically believing that they tell about a person’s character.___17___ He believed that dreams allow a person to express fantasies or fears, which would be socially unacceptable in real life.
The second theory to become popular was Carl Jung’s compensation theory Jung, a former student of Freud, said that the purpose of a dream is not to hide something, but rather to communicate it to the dreamer.___18___ Thus, people who think too highly of themselves may dream about falling; those who think too little of themselves dream of being heroes.
6 / 11
Using more recent research, William Domhoff from the University of California found that dreaming is a mental skill that needs time to develop in humans.___19___ Until they reach age five, they cannot express very well what their dreams are about. Once people become adults, there is little or no change in their dreams. The dreams of men and women differ. For instance, the characters that appear in the dreams of men are often other men, and often involve physical aggression.
The meaning of dreams continues to be difficult to understand. ___20___ If you dream that a loved one is going to die, do not panic The dream may have meaning, but it does not mean that your loved one is going to die.
A. Dreams make up for what is lacking in waking life. B. However, people should not take their dreams as reality. C. They have been considered as meaningless nighttime journeys. D. It gives scientists chances to better understand human mind. E. Children do not dream as much as adults.
F. They think their mind is trying to tell them something. G. First, there was Sigmund Freud’s theory.
参:
16. C 17. G 18. A 19. E 20. B
本文介绍了研究人员对于做梦的一些理论。
16. 语义理解题。由However, they have been valued as necessary to a person,health and happiness.可知这里意思是它们被认为是没有意义的夜间旅行,选C。
17. 语义理解题。由He believed that dreams allow a person to express fantasies or fears, which would be socially unacceptable in real life. 可知这里意思是首先,是Sigmund Freud的理论,选G。
18. 语义理解题。由Thus, people who think too highly of themselves may dream about falling; those who think too little of themselves dream of being heroes. 可知这里意思是梦会弥补醒来的生活中欠缺的东西,选A。
19. 语义理解题。由Until they reach age five, they cannot express very well what their dreams are about.可知孩子做梦不像成人那么多,选E。
7 / 11
20. 语义理解题。由If you dream that a loved one is going to die, do not panic The dream may have meaning, but it does not mean that your loved one is going to die. 可知这里意思是然而,人们不要把梦当成现实,选B。 【名师点睛】
关于七选五的做题步骤:
1、通读全文,对文章进行快速浏览,寻找主题句,抓住文章结构及文章的写作内容。在阅读过程中,要注意文章的开始与结束段落,尤其是文章的首段及末段末句,因为“开门见山”与“结尾总结”的写作方式为常见的写作方式,首段的末句一般是是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题有重要意义。
2、详读段落,在短时间内,找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。文章正文部分通常分为若干小段落。各段落会根据整体文章写作主题展开,对文章主体进行的不同方面的描述。找出各个小段落中的关键词,明确其描述内容,为整体试题的解决做好铺垫。阅读各个空的前后句,标记关键词,关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组)、专有名词、时间数字、代词、连词等。重点阅读各个问题附近的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关的特征词,以确定答案。做题时可以采用代入排除法。如果一题做不出或拿不准,可先放过,继续往下读,先做容易的能做出的题,直到读完整篇文章。至此,文章的要点和主旨
3、定位选项,明确各备选选项的含义,抓住其关键词语,根据文章整体结构与具体内容,将选项填入文中,填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时,要特别注意空格上下段的写作内容,以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。将所选项放入空白处,看看是否与上下文构成语义及逻辑上的直接关系,是否符合该处语境。能否承接前后的写作线索。使文章无论内容还是衔接上都能做到通顺。 4、通读复检,将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构。 在完成选项定位后,应通读全文,检查文章内容是否完整,语义是否连贯合理、各段落内容是否紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。同时,我们还应注意对相近选项的对比分析,个别干扰项由于与某个正确选项的内容相近具有很强的干扰性,这时就需要我们认真分析,排除干扰,从而得出正确选项。 5、确定排除,研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案。
8 / 11
三、 阅读理解
19. There is no doubt that obesity(肥胖)is one of the biggest problems that many men and women of all ages suffer from. Although everybody wants to lose weight quickly,burning fat is no easy task. Here are a few tips on weight loss. Don’expect to just read these tips and expect to lose weight while you sleep. 51
It is very important to drink a lot of water while reducing the use of salt. 52 Try not to eat the foods that contain high amounts of fats and instead focus on eating foods rich in fiber.
53 This is the best way to lose weight, as playing a sport can give a person a sense of confidence.
Avoid taking medicines that help reduce your appetite, as they usually have many side effects and can do you more harm than good. Also,you shouldn’t follow unusual diets such as those that focus on drinking large amounts of vitamin-concentrated liquids and the like.54
Finallly, everyone should know and understand that obesity will eventually lead to bigger and more dangerous diseases and conditions,so it is best for us to stay fit before we gain weight while we still have a chance.55 It’s better for you to take things slowly and start with losing just a few pounds a month and then increasing that. A. Just stick to the most popular diets.
B. It will take a lot of effort on your part to succeed. C. Exercise consistently while you’re on a diet.
D. Salt tends to store water in the body leading to weight again. E. And in case you feel hungry you should eat low-calorie foods. F. Also, make sure you don’t work on reducing too much weight too fast G. When in doubr,don’t be afraid to ask your doctor for recommendations. 参:
9 / 11
略
20. 阅读下列短文,选出最佳选项,一空一个选项。
Money Matters
Parents should help children understand money. 71 So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.
1. The basic function of money
Begin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It’s important to show your child how money is traded for the thing he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier (收银员). 72 When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex ways of using money.
2. Money lessons
Approach money lessons with openness and honesty. 73 If you must say no to a child’s request to spend money, explain, “You have enough toy trucks for now.” Or, if the request is for many different things, say, “You have to make a choice between this toy and that toy.”
3. 74 Begin at the grocery store. Pick out two similar brands of a product — a name-brand butter and a generic (无商标产品), for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money, 75 If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases. A. Wise decisions B. The value of money
C. Permit the child to choose between them.
D. Tell your child why he can—or cannot—have certain things. E. Ask yourself what things that cost money are most important to you. F. Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.
10 / 11
G. The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest. 参: GFDAC
11 / 11
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容